Sprog

Engelsk-A Spansk-A Tysk-B

grafik - sprog

Er det noget
for dig?

#sprogpåstats

Supersproglig!
Engelsk, tysk og spansk

Hvorfor er USA så fascinerende? Hvad sker der når forskellige kulturer mødes? Hvilken betydning har den tyske historie for det tyske samfund i dag? Hvorfor vil Catalonien løsrive sig fra Spanien?

Dette er blot noget af det, som du kan arbejde med på denne studieretning, der giver dig hele tre store sprog! 

Så vil du bestille paella på en spansk taverna, sælge varer til det tyske marked eller måske arbejde med kommunikation, så kunne denne studieretning være noget for dig!

Mød andre kulturer
- og bliv klogere på din egen

Vi har et stort fokus på sprog på Statsskolen og vi samarbejder med både lokale virksomheder, turistforeninger og andre uddannelsesinstitutioner på begge sider af grænsen. 

Vi har en international profil og vi modtager hvert år udvekslingsstuderende fra andre lande, som bliver en del af Statsskolen gennem vores “Social Club”, hvor du har mulighed for at skabe venskaber på tværs af grænser.

Sprogfagene er også en vigtig del af vores studieture, hvor du kan få lov at prøve dine sproglige evner af i praksis i fx Malaga, München eller Manchester!

Elever spiser mad i Tyskland

Styrk dine muligheder med et Cambridge-certificate

Bliv endnu bedre til engelsk med et Cambridge Advanced English Certificate, som giver dig en internationalt anerkendt eksamen. Du kan tage det lige her på Statsskolen!

Tre sprog - tre kulturer

På denne supersproglige studieretning får du indsigt i tre forskellige sprog og kulturer.

De tre fag supplerer hinanden rigtig godt og giver dig et solidt, sprogligt fundament, der giver dig adgang til langt de fleste humanistiske videregående uddannelser. 

Tysk

Tysk er et fortsættersprog. I tysk skal du både lære at kunne tale og skrive det tyske sprog, samt arbejde med emner knyttet til det tyske samfund og kultur. Det kunne fx være ”Det multikulturelle samfund”, ”Det hippe Berlin” eller ”ungdomskultur i Tyskland”.

Spansk

Spansk er et begyndersprog og omdrejningspunktet for undervisningen er naturligvis det spanske sprog. Du kan dog også blive klogere på fx Latin- og Sydamerika, migration, ”De dødes dag” i Mexico eller hvordan det er at være ung i Spanien i dag.

Engelsk

I engelsk kommer du både til at arbejde med dine sprogfærdigheder, samt med historiske, politiske og kulturelle emner. Det kunne være ”Fake News”, ”Det amerikanske valg” eller ”moderne amerikansk litteratur”

Er du god til tysk?

Så kontakt os for at høre om vores 2-årige turbotyskforløb.
turbo
Oversigt over sprogstudieretningerne

Vælg din retning!

Med vores studieretningsvælger kan du kombinere studieretningsfagene med dine valgfagsønsker, og få et overblik over hvordan dit samlede uddannelsesforløb kan komme til at se ud.
1. Vælg studieretning
2. Vælg valgfag

Hvis du vil foretage omvalg undervejs, skal du nulstille dine valg og starte helt forfra.

Vis adgangskortetVis adgangskortet

Oversigt over dine valg

Grundforløb

Obligatoriske fag

1G

2G

3G

Engelsk A(310t)
Fransk fortsættersprog B(200t)
Spansk A(305t)
Dansk A(260t)
Historie A(190t)
Matematik C(125t)
Fysik C(75t)
Biologi C(75t)
Naturgeografi C(75t)
Idræt C(150t)
Oldtidskundskab C(75t)
Religion C(75t)
Samfundsfag C(75t)
Naturvidenskabeligt grundforløb(45t)
Almen sprogforståelse (AP)(45t)
Studieretningsprojekt (SRP)(20t)
Projekttimer(130t)

Valgfag

1G

2G

3G

Timebelastning

1G

0

2G

0

3G

0

C-niveau fag

0

B-niveau fag

0

A-niveau fag

0

Samlet timebelastning

0