Sprog

Engelsk-A Spansk-A Latin-C

grafik - sprog

Er det noget
for dig?

#sprogpåstats

Sprog åbner døre!

Hvad betyder sprog for kultur og identitet? Hvilke kulturmøder opstår i det moderne USA? Hvordan lever mennesker i fx Spanien, USA eller Latinamerika? 

Studieretningen er for dig, der er interesseret i andre kulturer, deres sprog, historie og litteratur samt vil skabe gode muligheder for dig selv på fremtidens globale arbejdsmarked.

Kultur, kommunikation og kasus

Fagene i denne studieretningen kredser om sammenhængen mellem samfund, kultur og sprog og giver dig et solidt indblik i andre kulturer.

På Statsskolen arbejder vi målrettet med sprog og vi har en international profil. Vi modtager hvert år udvekslingsstuderende fra andre lande, som bliver en del af Statsskolen gennem vores “Social Club”, hvor også du har mulighed for at skabe venskaber på tværs af grænser.

Sprogfagene er naturligvis også en vigtig del af vores studieture, hvor du måske skal møde spanske gymnasieelever i Madrid, blive klogere på immigrantkulturen i London eller køre stridsvogn i det gamle Rom…

Undervisning

Mere engelsk? Cambridge Certificate!

Bliv endnu bedre til engelsk med et Cambridge Advanced English Certificate, som giver dig en internationalt anerkendt eksamen. Du kan tage det lige her på Statsskolen!

Veni, vedi, vici!

Du kombinerer i denne studieretning to verdenssprog, engelsk og spansk, med latin. Latin C giver dig en fordel, når du skal have spansk A og engelsk A, da disse sprog bygger på latin. 

Kommunikation og kulturforståelse er i centrum på denne studieretning.

Med latin opnår du også en dybere forståelse for antikken og europæisk kulturhistorie, som har stor betydning helt frem til i dag.

Studieretningen giver adgang til en lang række humanistiske bacheloruddannelser, men kan også være et springbræt til fx en lærer- eller en sygeplejerskeuddannelse.

Latin

I denne studieretning får du mulighed for at arbejde videre med latin, som du har lært at kende i grundforløbet. Latinsk grammatik er grundlæggende for de andre sprog i din studieretning, og latin vil gøre dig skarpere på disse.

Spansk

Spansk er et begyndersprog og omdrejningspunktet for undervisningen er naturligvis det spanske sprog. Du kan dog også blive klogere på fx Latin- og Sydamerika, migration, ”De dødes dag” i Mexico eller hvordan det er at være ung i Spanien i dag.

Engelsk

I engelsk kommer du både til at arbejde med dine sprogfærdigheder, samt med historiske, politiske og kulturelle emner. Det kunne være ”Fake News”, ”Det amerikanske valg” eller ”moderne amerikansk litteratur”

Oversigt over sprogstudieretningerne

Vælg din retning!

Med vores studieretningsvælger kan du kombinere studieretningsfagene med dine valgfagsønsker, og få et overblik over hvordan dit samlede uddannelsesforløb kan komme til at se ud.
1. Vælg studieretning
2. Vælg valgfag

Hvis du vil foretage omvalg undervejs, skal du nulstille dine valg og starte helt forfra.

Vis adgangskortetVis adgangskortet

Oversigt over dine valg

Grundforløb

Obligatoriske fag

1G

2G

3G

Engelsk A(310t)
Spansk A(305t)
Latin C(75t)
Dansk A(260t)
Samfundsfag C(75t)
Historie A(190t)
Religion C(75t)
Oldtidskundskab C(75t)
Idræt C(150t)
Matematik B(250t)
Fysik C(75t)
Biologi C(75t)
Naturvidenskabeligt grundforløb(45t)
Almen sprogforståelse (AP)(45t)
Studieretningsprojekt (SRP)(20t)
Projekttimer(130t)

Valgfag

1G

2G

3G

Timebelastning

1G

0

2G

0

3G

0

C-niveau fag

0

B-niveau fag

0

A-niveau fag

0

Samlet timebelastning

0