Studieture

Studieturen går til... Athen Amsterdam London Prag Rom Krakow München

Klik på en destination på kortet og finde ud af hvad vores elever har oplevet.

Åben verden

På Statsskolen kommer du selvfølgelig på studietur.

Studieturen er en vigtig – og populær – del af undervisningen. 

Du får indflydelse på rejsemålet og indholdet af programmet for turen, som er vigtig både for det faglige og det sociale. 

Athen

Vi er en samfundsfag/matematik-klasse og vores tur gik til Athen.

Den ene halvdel af klassen ville til L.A., den anden til Barcelona. Så Athen var kun et kompromis. Men det blev både en studietur med stærkt fagligt præg: oldtidsminder på Akropolis og i Delphi samt besøg i Parlamentet og hos regeringspartiet Syriza. Og også en fed social tur, der bød på en scootertur tværs over øen Ægina, hvor klassen fik en hvid sandstrand som taget fra filmen ”Mamma Mia” helt for sig. Her blev alle forenet: dem, der før ville til L.A., og dem, der ville til Barcelona.

Jens Krause med 2k

Krakow

Vi er en samfundsfag/engelsk-klasse og vores tur gik til Krakow.

Auschwitz var nok den største og mest rystende oplevelse på turen. Det er svært at forstå den organiserede ondskab, der følger et folkedrab. Oskar Schindler Museet fortalte om hvordan jødernes borgerrettigheder med en uhyggelig hurtighed var blevet fjernet. Ghettoen blev det næste og Auschwitz afslutningen.
Vi mødte en gymnasieklasse på et internationalt gymnasium i Krakow og hørte blandt andet om hvordan LGBTQ+-rettigheder er udfordret flere steder i Polen. Et andet besøg var på Krakows borgmesterkontor, hvor vi hørte om hvordan Krakow – modsat flere andre byer i Polen - forsøger at styrke LGBT-samfundets rettigheder. .

Anders Stubkjær med 2b

München

Vi er en biotek/kemi- og fysik/matematik-klasse og vores tur gik til München

München er et højteknologisk centrum i Tyskland med Max-Planck institutterne nord for byen. Vores tur bød bl.a. på et besøg i hovedkvarteret af ESO (European space organization) og en rundvisning i deres planetarie og astronomi udstilling samt et besøg i teknologimuseet Deutsches Museum. Den tyske historie, den sydtyske kultur og alpelandskabet stod også på programmet med et besøg i koncentrationslejren Dachau og en vandretur i Alperne omkring slottet Neu Schwanstein. Det hele blev selvfølgelig sluttet af med et besøg i Hofbräuhaus.

Ingo Struve med 2ux

2f i Rom

Vi er en samfundsfag/engelsk-klasse og vores tur gik til Rom.

Vi var ude på Stadio Olimpico, hvor der var en masse flot mosaik fra fascismen. Det var bygget under Mussolini. Efter et kort oplæg skulle vi ind på en løbebane, hvor der var statuer fra alle sportsdiscipliner. Nogle fik også en kort løbetur. Her fik lærerne en god idé til nogle billeder, hvor vi skulle efterligne statuerne. Derefter fik vi fri, og vi fik noget god mad.

Jeppe Snerling 2f

Elever i Holland

2k i Amsterdam

Vi er en samfundsfag/matematik-klasse og vores tur gik til Amsterdam.

Vi besøgte Den Internationale Straffedomstol ICC i Haag og overværede en afhøring af et vidne i forbindelse med en borgerkrigs retssag i Den Centralafrikanske Republik.
Vi var også på observation i "Red light district", der var en grænseoverskridende oplevelse for mange.
Vi besøgte et buddhistisk tempel, hvor vi talte med en buddhistisk nonne. Vi var også på kanalrundfart, cykeltur, besøg på Heineken-Museet, besøg i Anne Franks hus, en tur i den lokale svømmehal, aftenkoncert på det lokale spillested og så havde én af eleverne arrangeret, at alle der var interesseret, kunne komme ind og se fodboldkampen Jong Ajax mod TOP Oss.

Inge Ussing med 2k