Jakob og William om Forskerspirer

Forskerspirer er et landsdækkende talentprogram for alle eleverne på en ungdomsuddannelse – den er opdelt i fire kategorier: sundhed, natur, samfund og humaniora. Deltagelsen laver et projekt inden for en af de fire kategorier, som sendes til en dommerkomité, der udvælger tre fra hver kategori til finalen – der er altså i 12 finalister i alt. Jakob deltog i sundheds-kategorien med et projekt inden for kræftforskning, mens William har undersøgt, om svampe kan nedbryde de skadelige stoffer i cigaretskodder – i natur-kategorien.

William Vindahl Lüders

Det var nervepirrende at skulle præsentere, men det var fedt at være afsted. Det var en rigtig god følelse, især efter jeg selv havde præsenteret. Jeg er blevet mere forberedt, både til SRP-opgaven og til min uddannelse bagefter.

Jakob Magnus Schasching

Det var en fed oplevelse – også at høre de andre forskerspirer fortælle om deres projekt – og så selvfølgelig også at skulle præsentere sit eget projekt for ministeren og prorektoren. Konkurrencen var hård, og de andre havde nogle rigtig spændende og gode projekter.
Jeg har lært en masse. Vi har arbejdet på en lidt anden måde, end vi er vant til i gymnasiet, for eksempel mere selvstændigt, hvilket har været både spændende og udfordrende.

Del på Facebook
Del på Twitter
pige i undervisningen med drenge i baggrunden

Sarah om ATU

ATU har for mig været en måde at skabe nye relationer til andre unge med samme akademiske interesser og ambitioner.

Læs mere »