Science

Matematik-A Fysik-A Kemi-B

Grafik - science

Er det noget
for dig?

#sciencepåstats

Science på
topniveau

Hvis du vil bygge faldskærme, arbejde med energieffektiviseringer, lære at programmere eller være en del af vores store Naturvidenskabsfestival, så er denne studieretning noget for dig.

Verden har brug for dygtige naturvidenskabelige eksperter, og vi skaber rammerne for at du kan blive én af dem!

I denne studieretning får du matematik A, fysik A og kemi B. Vi udbyder også studieretningen med fysik på B-niveau. 

Bliv en del af Statsskolens unikke sciencekultur

I  samarbejde med videregående uddannelser, virksomheder, House of Science, Universe og mange flere skaber vi levende og spændende undervisning med udgangspunkt i virkeligheden. Vi sætter spot på samfundsrelevante problemstillinger som klimakrisen, energiforsyning og digital innovation – og hvordan du kan være med til at udvikle fremtidens løsninger!

Vi har tradition for science på allerhøjeste niveau, som giver dig alle muligheder for at finde din vej ind i naturvidenskaben. Du kan også deltage i DM i Science, Projekt Forskerspirer eller måske fysikolympiaden, hvis du vil have flere udfordringer. 

logo
logo
logo
logo
Elever med vinderpræmier fra Faldskærm i fart på SDU

Er du klar til at eksperimentere?

I skolens indbydende rammer, i naturen og  på ekskursioner, bliver du inviteret med i tankevækkende science-eksperimenter, som alle har udgangspunkt i virkeligheden.

Hvad er primtal, og hvad har de med bitcoins og datasikkerhed at gøre?  Kan man lave pålidelige klimamodeller, der er til at stole på? Er der muligt at regne på antal syge i en influenzaepidemi? Hvor stor kan jordens befolkning blive og er der grænser for vækst?

Dette – og meget mere – kan du komme til at arbejde med i denne studieretning!

Den bedste læringsoplevelse

Med matematik A, fysik A og kemi B får du en sciencestudieretning, der klæder dig på til at løse fremtidens udfordringer.

De tre fag supplerer hinanden rigtig godt og giver dig et solidt, naturfagligt fundament, der giver dig adgang til alle naturvidenskabelige videregående uddannelser.

Fysik

I fysik undersøger vi det allermindste, som fx atomernes opbygning og egenskaber, men også det allerstørste som planeterne og verdensrummet. Du bliver også klogere på energi, tyngdekraft, og meget andet.

Kemi

I kemi lærer du om stoffer og deres opbygning, samt hvilke kræfter der binder dem sammen. Du bliver også klogere på bio- og nanoteknologi, fødevareproduktion, miljøforskning og meget mere.

Matematik

Matematikken er et fag i sig selv, som bygger på logisk tænkning og abstraktion. Matematikken bliver dog også en hjælp til dig i fysikken og kemien, blandt andet til databehandling fra dine eksperimenter.

Oversigt over science studieretningerne

Vælg din retning!

Med vores studieretningsvælger kan du kombinere studieretningsfagene med dine valgfagsønsker, og få et overblik over hvordan dit samlede uddannelsesforløb kan komme til at se ud.
1. Vælg studieretning
2. Vælg valgfag

Hvis du vil foretage omvalg undervejs, skal du nulstille dine valg og starte helt forfra.

Vis adgangskortetVis adgangskortet

Oversigt over dine valg

Grundforløb

Obligatoriske fag

1G

2G

3G

Fysik A(325t)
Matematik A(375t)
Kemi B(200t)
Biologi B(75t)
Dansk A(260t)
Engelsk B(180t)
Historie A(190t)
Idræt C(150t)
Oldtidskundskab C(75t)
Religion C(75t)
Samfundsfag C(75t)
Naturvidenskabeligt grundforløb(45t)
Almen sprogforståelse (AP)(45t)
Studieretningsprojekt (SRP)(20t)
Projekttimer(130t)

Valgfag

1G

2G

3G

Timebelastning

1G

0

2G

0

3G

0

C-niveau fag

0

B-niveau fag

0

A-niveau fag

0

Samlet timebelastning

0