Videnskabsklubben starter op

Det sker på Statsskolen

Tags:

Del eventet på:

Facebook
Twitter

Videnskabsklubben starter op

For andet år i træk kører vi Videnskabsklub her på Statsskolen.

Ligesom man kan gå til fodbold, svømning eller gymnastik, kan man nu også gå til videnskab.

Videnskabsklubben er et tilbud til børn i 4.-6.-klasse, som er nysgerrige på videnskab og verden omkring os, som kunne tænke sig at blive ”miniforskere”.

Eleverne skal gennem 7 uger grave sig ned i naturvidenskabens herligt nørdede verden. De skal arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem stribevis af eksperimenter og forsøg.

Forløbet om kemi handler om Jordens grundlæggende byggesten og har til formål at åbne børnenes øjne for, at hele deres verden og alt omkring dem er kemi. Miniforskerne skal blandt andet spille spillet ”Det periodiske system”, dissekere en ble og blande væsker. Der skal opstilles hypoteser, laves eksperimenter og samles data, og alt skal naturligvis dokumenteres i en laboratoriejournal, som miniforskerne får med sig hjem, når forløbet er slut.

I mikrobiologi skal miniforskerne have fokus på jordens mindste organismer. De introduceres til forskellige grupper af mikrober, deres egenskaber og hvordan vi kan udnytte deres potentiale. Miniforskerne skal desuden opleve og undersøge levende mikrober gennem en række eksperimenter.

Undervisningsmaterialet er udviklet af Videnskabsklubben i samarbejde med universitetsforskere, men det er elever fra Statsskolen, der står for undervisningen.

Man kan læse mere og tilmelde sig via videnskabsklubben.dk og på statsskolen.dk – DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE PLADSER PÅ DETTE ÅRS HOLD

Info

ALT OPTAGET

Dato

24 okt 2022
Udløbet

Tid

Hele dagen

Sted

Kongevej
Kongevej 37
Sønderborg Statsskole

Kontakt

Sønderborg Statsskole
Tel.
(+45) 7442 3427
Email
post@statsskolen.dk
Website
https://www.statsskolen.dk/
QR Code